Moje słodkie pomysły na desery

Just another weblog

Pyszne pączki

Potrzebujesz:

1 szklanka ciepłego mleka ( 110 stopni F / 45 ° C )
1/3 szklanki wody
1 jajko , bici
3 łyżki margaryny , topiony
3/4 szklanki cukru białego
4 1/2 szklanki mąki chleba

1 łyżeczka soli
1 1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej ziemi
1 łyżka suchych drożdży
3/4 szklanki dowolnego jam smaku owoców
2 litry oleju roślinnego do smażenia

Przygotowaie i pieczenie:
W maszynie do chleba dodać mleko, wodę, ubite jajko, roztopione masło, cukier, mąkę chleb, sól, gałka muszkatołowa, i drożdże w kolejności zalecanej przez producenta. Ustaw maszynę do słodkiego ciasta cyklu (patrz Nota wydawcy za korzystanie miksera stoiska).
Po zakończeniu cyklu ciasto jest zakończona, obróć ciasto na posypanej mąką i odstawić na 10 minut.
Roll ciasto na grubość 1/4-cala. Z mąką pliki cookie, pokroić na 2 1/2-calowe rund.
Umieścić 1/2 łyżeczki dżemu lub galaretki w środku połowy rund. Zwilżyć brzegi zimną wodą; Top z pozostałych rundach, ściskając brzegi razem stanowczo. Umieścić uszczelnione pączki na natłuszczonej blasze. Przykryć i niech powstanie aż dwukrotnie w ciepłym miejscu, około 45 minut.
Rozgrzać olej w frytkownicy do 375 stopni F (175 stopni C). Smażyć jedną warstwę pączków w czasie. Skręć pączki gdy wypłyną na złoty kolor, około 2 do 3 minut. Usuń z oliwek, uważając, aby nie grzebać pączki. Spust na ręcznikach papierowych i wymieszać z cukrem, jeśli jest to pożądane.